fselma

  • ۰
  • ۰

امگا 3

امگا 3

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 9

از حوزۀ تغذیه و بهداشت نقش امگا ٣ در سلامتی جسم و روح

سوریه کبیری

این مقاله پیش از این در نشریۀ "ایران جوان" تورنتو، منتشر شده است*.

روغن ماهی که سالها ماده ای اضافی و بی فایده تلقی می شد و تنها مورد استفاده اش خوراندن آن به حیوانات خانگی بود، به ناگاه اهمیتی حیاتی برای زندگی انسان پیدا کرده و تبدیل به محصولی شده که نیاز به آن بیش از هر مادۀ غذایی دیگر می باشد. چرا که به اعتقاد کارشناسان اسید چرب امگا ۳ که از روغن ماهی به دست می آید نه تنها سبب می شود که انسان سالم تر و شادتر باشد، بلکه حتی باعث باهوشی بیشتر هم می شود.

بنابراین به رغم اعتقاد کسانی که به این مسئله با دیدۀ تردید می نگرند، این اسید به زودی جزء لاینفکی از برنامۀ غذایی خواهد شد و به همۀ خوراکیها از مرغ گرفته تا آب میوه، افزوده می شود. اما چنین تصمیمی به حدی جدیدست که "شرکت مواد غذایی دریایی کانادا" که بزرگترین فرآوری این ماده در جهان را به عهده دارد، تنها ۱۰ سالی است که در این زمینه فعالیت می کند. این شرکت در سال ۲۰۰۲، روغن ماهی بد طعم و بو را به صورت پودری بی رنگ و بو درآورد. دو سال بعد این محصول به عنوان مادۀ غذایی سالم و قابل استفاده، مورد تأیید قرار گرفت و به خوراکیهای گوناگون افزوده شد. اما هنوز به تمام مواد غذایی اضافه نشده و تنها در برخی از خوراکیها، مانند نان و ماست وجود دارد. از ماه جاری هم، به آب پرتقال تروپیکانا اضافه می شود، و سپس نوبت چیپس می رسد. اما روند وارد کردن این اسید به غذای روزانه، تنها به اضافه کردن آن به خوراکیها ختم نمی شود. بلکه برای از دست ندادن بازار بزرگ مسلمانها، اطمینان حاصل می شود که روش فرآوری حلال هم باشد.

البته اعتقاد به این که ماهی غذای مغز می باشد، از هزاران سال پیش وجود داشته است. اما همان گونه که گفته شد لیست عریض و طویل فواید روغن ماهی به سبب دارا بودن اسید چرب امگا ۳، ارائه ای جدید محسوب می شود که از دهۀ ١۹٣۰ رایج گردید. در عین حال، پژوهشهایی که یکی پس از دیگری اثرات بسیار مفید و پرشمار این اسید را در سلامت روح و جسم انسان نشان می دهند، سبب شده اند ماهیهایی مانند ساردین و تن، به صدر لیست غذاهای مفید راه پیدا کنند. همین اخیرا نیز ثابت شد که امگا ۳ برای مبارزه با بیماریهای جسمی مانند الزایمر و انواع سرطان، و بیماریهای روحی چون افسردگی اثری شگرف دارد. این پژوهشها همچنان ادامه دارد.

"دکتر جوزف هایبلن" روانپزشک و رئیس دایرۀ تحقیقات "مؤسسۀ ملی بهداشت" آمریکا، ١۵ سالست که پژوهشهای خود را بر رابطۀ امگا ۳ با بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی، متمرکز ساخته است. وی معتقدست که از اوایل دهۀ ١۹٦۰ که روش تغذیۀ مردم تغییر کرده و غذاهای آماده به نحوی گسترده مصرف می شوند، افراد به کمبود امگا ۳ دچار شده اند. نتیجۀ این عدم تعادل عوارضی چون افزایش خشونت، قتل، خودکشی، افسردگی و بیماریهای جسمی است. این محقق و همکارانش از سال ١۹۹٨ با انتشار نتیجۀ پژوهشهای خود در نشریۀ "لنست"، به مقایسه عادات غذایی مردم گوناگون پرداختند. پژوهش آنها نشان داد که در کشورهایی چون ژاپن، تایوان و کره که بیشتر از سایر کشورها ماهی مصرف می کنند، میزان افسردگی کمترست. در مقابل، مردان در کشورهایی چون بلغارستان که میزان مصرف غذاهای دریایی در آنها از همه جا کمترست، بیشترین تعداد خودکشی را دارند.

به اعتقاد کارشناسان اسید چرب امگا ۳ که از روغن ماهی به دست می آید نه تنها سبب می شود که انسان سالم تر و شادتر باشد، بلکه حتی باعث باهوشی بیشتر هم می شود.

آنها همچنین با مطالعۀ نتایج آمارهای مربوط به ۳۸ کشور جهان که توسط سازمان ملل متحد گرفته شده، دریافتند که هرچه میزان مصرف امگا ٦ - که در غذاهای آماده مانند مک دونالد به وفور یافت می شوند- بیشتر شود، آمار آدم کشی افزایش می یابد.

اما نتیجه ای که این پژوهشگر و گروهش در ماه جون سال گذشته در "نشریۀ تغذیۀ بالینی آمریکا" منتشر کردند، قدمی بسیار فراتر محسوب می شود. چرا که آنها دریافتند که ۱٣ بیماری خطرناک و مرگ آفرین با کمبود امگا ۳ در بدن، رابطۀ مستقیم دارد. ۲۷ درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی و ۵/٩۸ درصد افسردگیها، تنها بخش کوچکی از این رابطه خطرناک را تشکیل می دهند.

البته نمی توان تغییر عادات غذایی را، تنها دلیل افزایش این بیماریهای خطرناک دانست. اما هایبلن بدون تردید، آن را اصلی ترین و مهم ترین عامل می داند.

در عین حال نتایج همۀ پژوهشها، و نقطه نظرات کلیۀ محققان با این نتایج همسویی ندارد. مثلا مقاله ای که در ماه ژانویۀ گذشته در "نشریۀ اتحادیۀ پزشکی آمریکا" منتشر شد، نشان داد که امگا ۳ در واقع خطر ابتلا به سرطان را کاهش نمی دهد. بر اساس این مقاله نظریۀ کوچک شدن غدد سرطانی در حیوانات با مصرف این اسید چرب، مورد تأیید قرار نگرفت.

ولی مسئله به همین جا ختم نمی شود. بلکه نتیجۀ ۴۰ سال پژوهش روی بیش از ۷۰۰ هزار انسان، نتایج متضادی را نشان می دهد. به طوری که برخی از آزمایشات ثابت می کند که مصرف این اسید چرب نه تنها از بروز انواع سرطانها پیشگیری نمی کند، بلکه سبب افزایش ابتلا به آنها نیز می شود.

کما اینکه مقاله ای که در ماه مارس سال گذشته در "نشریۀ پزشکی انگلستان" منتشر شد، نشانگر نتایجی متفاوت بود. چرا که "دکتر لی هوپر" از "دانشگاه آنجلیای شرقی" و گروه تحت نظارتش، با بررسی ٨۹ پروژۀ تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که نه تنها بین مصرف این اسید و پیشگیری یا کاهش از بیماریهای قلبی رابطۀ









سایر محصولات :
امگا 3

امگا 3...

تحقیق در مورد صنعت توریسم

تحقیق در مورد صنعت توریسم...

امداد رسانی در فوریتهای پزشکی

امداد رسانی در...

پاورپوینت روستای زرشک

پاورپوینت روستای زرشک...

دانلود رام رسمی اندروید 6.0.1 سامسونگ Galaxy S5 SM_G900H

دانلود رام رسمی اندروید 6.0.1 سامسونگ ...

افزایش چربی خون 27 ص

افزایش چربی خون 27...

تحقیق در مورد جایگاه نفت در ایران

تحقیق در مورد جایگاه نفت در ایران...

تحقیق درباره انواع روشهای املای نوین

تحقیق درباره انواع روشهای املای...

پاورپوینت روستا 1

پاورپوینت روستا 1...

اطلاعاتی درباره ویتامین ها

اطلاعاتی درباره ویتامین ها...

مقاله شرح ثابتهای عددی

مقاله شرح ثابتهای عددی...

تحقیق درباره احترام به مادر

تحقیق درباره احترام به مادر...

تحقیق در مورد تکنولوژی

تحقیق در مورد تکنولوژی...

پاورپوینت روانشناسی در معماری

پاورپوینت روانشناسی در معماری...

تحقیق درباره استاد شهریار

تحقیق درباره استاد شهریار...

پاورپوینت رابرت ونچوری

پاورپوینت رابرت ونچوری...

تحقیق در مورد تکنولوژی multi core 19 ص

تحقیق در مورد تکنولوژی...

اسید نوکلئیکها

اسید نوکلئیکها...

تحقیق درباره احترام و نیکی به پدر و مادر

تحقیق درباره احترام و نیکی...

استفراغ‌ شدید حاملگی 5 ص

استفراغ‌ شدید حاملگی 5...

پاورپوینت دیکانستراکشن

پاورپوینت دیکانستراکشن...

استرپتوکوک پنومونیه 14 ص

استرپتوکوک پنومونیه 14 ص...

تحقیق در مورد توپولوژی

تحقیق در مورد توپولوژی...

پاورپوینت دینام

پاورپوینت دینام...

استخوان

استخوان...

بهینه سازی مصرف سوخت در خودروهای بنزینی

بهینه سازی مصرف سوخت در...

تحقیق درباره اختلال هذیانی

تحقیق درباره اختلال هذیانی...

استاندارد خروجی فاضلابها

استاندارد خروجی فاضلابها...

تحقیق در مورد توپولوژی 15 ص

تحقیق در مورد توپولوژی 15 ص...

تحقیق درباره ازدواج

تحقیق درباره ازدواج...

ارزیابی رضایت مندی مشتریان شرکت دارو سازی ثامن

ارزیابی رضایت مندی مشتریان شرکت دارو...

مقاله شبکه های احتمالی روش مسیر بحرانی و نمودار گانت

مقاله شبکه های...

پاورپوینت دیتیل های پروژه سازه های چادری

پاورپوینت دیتیل های پروژه سازه های...

تحقیق درباره ارزش اخلاقی عفو

تحقیق درباره ارزش اخلاقی عفو...

ارتباط جنسی پیش از ازدواج 10 ص

ارتباط جنسی پیش از ازدواج...

تحقیق در مورد تولید ناب 21 ص

تحقیق در مورد تولید ناب 21...

ادله اثبات دعوی

ادله اثبات دعوی...

تحقیق درباره اسامی کشورها در انگلیسی

تحقیق درباره اسامی کشورها...

اخلاق پزشکی 15ص

اخلاق پزشکی 15ص...

پاورپوینت دیوارها

پاورپوینت دیوارها...

تحقیق در مورد تولید اعداد رندم 8 ص

تحقیق در مورد تولید اعداد رندم ...

تحقیق درباره ابوریحان بیرونی

تحقیق درباره ابوریحان...

اثرات ورزش و فعالیت جسمانی

اثرات ورزش و فعالیت جسمانی...

پاورپوینت دوره های اسلامی درایران

پاورپوینت دوره های اسلامی درایران...

تحقیق درباره انرژی اتمی 2

تحقیق درباره انرژی اتمی 2...

تحقیق در مورد تولید علم و ضرورتهای اساسی نهادینه سازی آن جهت ارائه به کنگرة بین‌المللی تولید علم و جنبش نرم‌افز

تحقیق در مورد تولید علم...

دانلود تحقیق نقش تبلیغات و بازاریابی در فروش کالا و یا جلب مشتری

دانلود تحقیق نقش تبلیغات و بازاریابی...

آیا ارتباط جنسی در زمان بارداری و تولد فرزند مجاز است 14 ص

آیا ارتباط جنسی در زمان بارداری...

تحقیق درباره اسکنر

تحقیق درباره اسکنر...

آپاندیسیت

آپاندیسیت...

پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع چرم- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع کانی و امور معدنی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع فلزی و نیروی محرکه - ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع غذایی و دارویی - ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع شیمیایی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع سلولزی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع الکتریکی و الکترونیکی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی کارآفرینی با تخفیف 50 درصدی ( مدت محدود)
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج ویژه گزارش کارآموزی با بیش از صدها عنوان کارآموزی با فرمت ورد
توضیحات بیشتر - دانلود
بسکتبال 15 ص
بسکتبال
بسط فرایند ریسک برای اداره فرصتها 13 ص
بسته بندی پسته
مقاله خانه های هوشمند و سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS
جزوه کامل تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی
عنوان پایان نامه : بررسی شبیه ساز های شبکه های کامپیوتری و یک پیاده سازی در شبکه حسگر بیسیم
پروژه های VHDL
پایان نامه ایمنی و بهداشت محیط کار H.S.E
جزوه کامل تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی

کلمات کلیدی :مورد أیید قرار اعث اهوشی یشتر سید چرب وغن ماهی یماریهای سمی چرب مگا کمبود مگا ذاهای ماده ادات ذایی یماریهای نشریۀ مقاله فزایش نتایج ذاهای
  • ۹۶/۰۸/۰۹
  • وبلاگ وبلاگ

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی